Aх, Бай-ландо, Ах Алехандро.

На първо време да представим творбата.
На платното е умопомрачителната, вдъхваща уважение и дълбок респект към човешкия апетит, буламач, на световноизвестният рисувач Салвадор Дали (явно и други са се чудили дали.., ама надали), кръстен от автора си „Bulgarian Child Eating a Rat” в превод „Българско дете яде плъх”. Изключително важно е да дадем информация  кое е детето от иначе така вдъхновяващата пасторалност. Това е Симеон Борисов, познат ни и под други имена като – сакскуборгота, царчето, Мr. 800 дни, горския, реституционния и пр. Дали майстора на четката Дали е бил пророк и е видял ненаситността на негова светлост Симо-горския, или просто по онова време това е била единствената фотография на българско дете, попаднала в полезрението му –  Историята мълчи.

Така или иначе, едва ли е имал предвид Симо, просто му е ползвал фейса, защото карикатурата не се назовава „Симо си дояжда третата следобедна закуска”, а „Българско дете яде плъх”.

Демек в България българите оставят децата си гладни и мизерстващи. Тук пак се вижда колко му е акъла на този с противоречивото име, защото едва ли такъв образ с пращящи розови бузи и поглед под 45 градуса в посока връх Мусала знае къде са и как изглеждат плъховете. Но явно до него е достигнала същата информация като на продуцентите на предаването бай-ландо и паралелното му в друга БГ (българска пак в кавички) телевизия, а именно, че българите са страшно племе, които по метода на кукувицата, пръкват по едно яйце някъде и дим да ги няма. И после отроците им изпадат в интересното понятие: неравностойно положение, за което се грижат пойни славей и танцуващи жерави и с непосилни мероприятия се опитват да ги върнат към живота, благодарение на опулилите очи патки и кокошки, които, възхитени от гения на пернатите си посестрими, цвъкат sms-и и аплаузи.

Да, ама не баш. Децата, изоставени в изоставените от държавата домове, са основно от цигански, oпс, пардон – ромски и друг произход и много малко от тях са българчета. И това трябва най-накрая да се каже на висок глас!

Разни местни варианти на Майка Тереза (ако някой иска да разбере истинската история и дейност на тази албанка, може да намери информация в нета) се приемат много на сериозно и се кичат с ореол на светици и събират жълти парици, от и без това най-ограбения и изстрадал народ в Европа. В същото време , абдикиралата от социалните си ангажименти държавност събира ДДС от скромните sms-и на все още наличните, наивни българи. Докато така наречените „интелектуалци” на България шармантно облечени кършат снаги и вият в ефир, прибирайки хонорари от по 2 000 лв. на седмица и горди, че са направили нещо човешко. Всъщност те са точно това, което представлява творбата на четкаджията Дали. Алчни сноби с алени бузи и наивно вперен поглед в битовизма, готови и плъх да сдъвчат, просто защото са ненаситни.

А за държавата – няма какво да говорим. Тя се простира на длъж и шир на територията гордо наречена България и като кърлеж или друга гмеж се е впила в живота на обикновения, нормален човек. Крайно време е да прекръстим тази територия на бай-ландия или някаква друга малоумност и поне на историята да оставим хубавото име България на гордия му произход!
автор: акче-лаар

10 мнения по „Aх, Бай-ландо, Ах Алехандро.

  1. Само едно уточнение – данните както от официалната статистика, така и от независими проучвания сочат, че децата от ромски произход в домовете за деца са между 45 и 50% от всички деца. Другите са българчета.

    Това за ромите, изоставящи децата си, е абсолютен мит – точно толкова ги изоставят и българите. Просто не ни е гот да си го признаем – но пък затова си има официални данни.

    Поздрави,

    М.

  2. Извинявайте, че ще се усъмня в думите ви и в официалната, както и статистиката от независими проучвания. Не знам вие дали сте влизали в такъв тип „социални заведения“, защото аз съм. Тъй като част от практиката на завършващите магистри по социална психология е именно в такъв тип учреждения.
    Първо за статистиците. Мисля е известно кои интереси обслужват както едните така и други социолози. Ако е необходимо можем да се разпрострем в отелен постинг за тях. Но не мисля, че тук му е времето.
    Ако обаче повече вярваме на това което виждат собствените ни очи, е ясно колко деца се раждат в български и колко в цигански (ако ви обижда думата разбирайте ромски) семейства. Чисто процентно става ясно, че няма как да българските деца да са 50 % от тези изоставени.
    Ако някъде напишат, че паричките ви от смс-си отиват за циганета, дали няма да им секне бизнеса с милосърдието.

  3. Не разбирам защо данните да не са верни? На пръв поглед изглежда че в домовете има повече циганчета но това са само тези които не са взети. Освен това българите дават деца не от многодетност, а заради болест на детето или пропуснат аборт.. А е интересно да се разбере колко деца от български произход са правили аборт.. Да спомена нещо и за картината на дали: картината има две имена! „Фройд ………. ….“ – беше другото име (да се намери в google) ? Наистина е пророк Салвадор Дали, оприличил е Симеончо на Фройд – а Симеончо ни каза да си сменим чипа. А и на Фройд прилича – има такава брада, то и плъха прилича на брада.. Но пък Каролев(царев) пък гонеше плъхове от НДСВ.

  4. „Фройд в полиморфна перверзия, или ……-“ е което на картината на Салвадор Дали.. Абе много форми има перверзията Царя. Тлъсто дете и деца които ядат плъхове. Богатство и бедност.. силиция е полиморфен.. „Фройд в чипова перверзия“

  5. Не знам с кого говоря със Стефанов, с бинокъл или с един и същ човек. Така или иначе и двамата търсят един и същ отговор.
    За Фройдиските извращения на съзнанието можем да си говорим много, при условие,че си покажем копия от дипломите.
    Ако ще си говорим на ниво блогъри е малко по-ок. Особено по на това да намерим другото име на .. как да го кажа..? Извращението?
    В кратце за чипа. Чип се монтира на неодухотворени предмети.
    Пак в кратце – болен мозък който си мисли да тълкува оглозгания и окървавен плъх в устата на дете?! като изкуство?
    Айде бегай! И дано не те застигне подобен интелектуален дилириум!

  6. А защо точно по времето на негово величество загинаха скандално деца: автобуси, дискотеки, Белнейски, ……..

  7. Всякакви подобни предавания будят погнуса. Държавата абдикира и с разграбва от шепа хора, а всички останали сме балами. Това им е платформата за мен.

  8. Каролев с какви очи се явява по медиите – та нали беше агент – на държавна сигурност? Егат..ти наглеца..

  9. Не знам с кого говоря със Стефанов, с бинокъл или с един и същ човек. Така или иначе и двамата търсят един и същ отговор. За Фройдиските извращения на съзнанието можем да си говорим много, при условие,че си покажем копия от дипломите. Ако ще си говорим на ниво блогъри е малко по-ок. Особено по на това да намерим другото име на .. как да го кажа..? Извращението? В кратце за чипа. Чип се монтира на неодухотворени предмети. Пак в кратце – болен мозък който си мисли да тълкува оглозгания и окървавен плъх в устата на дете?! като изкуство? Айде бегай! И дано не те застигне подобен интелектуален дилириум!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *