Защо изобщо гласуваме?

“Сговор на глупци”

Според Джон Кенеди Туул, “Ако някога се роди гений, ще го познаете по това, че глупците всинца са в сговор против него”. Гениално и в същото време ужасно жалко. Жалко, защото е истина и защото е универсална истина. Истина, заради която, ние българите, никога няма да имаме гений политик, защото нашия парламент е един голям сговор на глупци. Те някак странно са се обединили около това да стават по-богати, задушавайки тези “гений” които са ги избрали – нашего брата българско – циганско – турско – помашкия гласоподавател. А геният, на нашего брата гласоподавателя, се състои в това, че винаги избира най-неподходящите за да го управляват и да творят закони, глупци. А те глупците, когато са единици, не са опасни. Опасността идва, когато станат в сговор. А станат ли в сговор, започва една мимикрия спрямо гения на нашия гласоподавател. Всички се надпреварват да дават умни идеи и да се припознават като финансови, политически или икономически гении. А после ги виждаме и разпознаваме като Вальо –Топлото, майката на Вальо – Топлото и други гениални финансисти, които са всъщност чиста проба не особено умни крадци-глупци. Остава само идиотското чувство на онази част от осъзналите се Българи, че са някак си странно преебани след поредното гласуване. Преебани един път, защото са гласували и втори път, защото ако не бяха гласували, пак щяха да бъдат преебани.
Но колкото и да отричаме политическия сговор, трябва да признаем, че има и гении сред тях. За тези хора няма да чуете да се говори по новините. Тях няма да ги срещнете по улиците. Те не могат да бъдат разпознати по вестници и списания.
Тези хора много предвидливо създадоха „гениите”, които да избират сговора всеки мандат чрез лъжи и машинации, осигурявайки им властта, така необходима за безконтролното и хищническо трупане на печалби на гърба на нашего брата обикновения гласоподавател.
Направиха го, като умишлено създадоха поколение необразовани, малограмотни, наивно –простовати, разпасани, алкохолизирани, наркоманизирани млади гласоподаватели. Този така необходим електорат, обединен с огромната маса ( никой не знае точният им брой) цигани, простовати селяни, нихилистично и анархистично настроени граждани, пенсионери –идеалисти и др., обуславя неизменното присъствие на един сговор на глупци в парламента ни български. И по естествен начин обрича на мизерия и глад всеки прогресивен млад или не толкова млад човек, решил да учи, да твори или просто да развива бизнес и да печели пари в родината си.
Но като са толкова конспиративно – гениални, защо все пак са сговор на глупци ще попитате вие? Защото както при всички глупци и тези пропускат нещо, което е очевадно и елементарно – та нали за това се наричат глупци.
Защото когато отнемеш достатъчно неща на един човек, ти не му оставяш много варианти. А в живота много често, разковничето се върти около това, колко варианта имаш. Дали да емигрирам, (в момента е криза и вариантите за емиграция са нищожни)? Дали да започна да крада или убивам за да се нахраня, (а от кой да открадна, ако не от този който има най-много)?! Не са случайни отвличанията, на богаташките синчета, които слушаме по новините, обирите по чейндж бюра и банки. Дали да не побеснея и не събера достатъчно съмишленици, с които да влезна в парламента и не изпочупя главите на сговора, заседаващ поредната законова простотия? Това не е вариант, тях ги няма изобщо в парламента, те само получават заплати без да работят! Рано или късно, ще дойде време, в което вариантите ще са достатъчно малко и тогава ще започнат нещастията за сговора на глупци.
А дотогава какво ще правим?
Ще си броим вариантите и….. ще гласуваме.
Извинете – псуваме!!!!!
Един… гласувал!

Още събрани „положителни“ мисли за държавата&хората,може да прочетете в: Noyo Noah’s Ark


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *