Да спасиш живот с отварачка за консерви


Това се случи преди няколко дни. На връщане от гости към 01.30am, пред блока до кофите за боклук, едно момче си снима нещо на земята. Докато се приближавам, виждам как взема някаква консервна кутия и я вдига от земята, а след нея – тяло на котка, но без главата. (Ако трябва да си призная, в първият момент ми става смешно, че stupid котка си е завряла главата в консервна кутия от котешка храна.) Котката посегна да го одере и той я хвърли на земята, мина край мен, каза нещо на гръцко-български, и замина. Стигнах до котката, направих няколко опита в продължение на минута-две да извадя кутията, при единият опит се показаха ушите на котето, но само след едно вдишване, цялата и глава пак влезе вътре. (Пояснение: представете си само как влиза тръба 10 цола в тръба 10 цола – само котката си знае как се е навряла).
Не знам още колко street живота имаше тази котка, но с това разредено дишане, беше на път да издуха и последните няколко наведнъж.
Явно гледам много телевизия и се сещам от там за разни животински полиции или патрули, но естествено, това го няма в БГ. За щастие, на едно кръстовище от вкъщи е денонощната Първа частна Ветеринарна Болница. Скачам в колата, и след 1 минута бях пред вратата с идеята да взема доктора и една клетка и да ходим да приберем нещастната котка. Оппппппааааа!!! Да, ама не! Докторът бил дежурен и не можел да мръдне, защото можело да дойде някой спешен случай – като например преял с Whiskas булон и да иска да повърне, а да не става! :) Спешно, ти казвам, спешно!!! Но пък каза, че ако му я донесем, щял да help-не, разбираш ли! (Бел.ред: Ама ако не успеем, ….sorry за котето.)
На такива отзивчиви доктори не искам да им пожелавам нищо, че едни ‘добри’ пожелания ми идват на ум…..
Пак в колата, и след 1 минута съм при котката (и добре, че две момичета бяха останали при нея, че ако я бяха видели глутницата любвеобвилни кучета, не вярвам, че щяхме да я открием цяла), а тя, горката, беше много зле – дишаше едва-едва. :( Сетих се, че с нещо трябва да направя отвор в кутията. Качих се до нас, взе отвертка, даже чук, нооооо – един грешен удар с него, и може да я прибера директно в Рая. Оставих го и взех отварачката за консерви (логично, ама като гледаш как животинчето умира, хич не ти е логично в главата!).
После е ясно какво стана – след като направих 3-4 отвора, се чу как BiTurbo-то на котето се включи отново, сложих я в една раница от крило за kitesurf, и – пак към доктора.
Усещането при вида на ‘свободната’ котка не мога да го опиша….. ама е от онези, които ти стоплят душата.

P.S.
А на котките в квартала, бройката им е отново точна, поне за сега :)
Пиийс, бабе, пийс!

Една котка се напушила много здраво и тръгнала да се разхожда по „Графа“. Нещеш ли, я видяла някаква бабичка и започнала да й говори :
– Писи – пис – пийс – пийс…..
Котката я погледнала, поизправила се, вдигнала два пръста и й казала :
– Пийс, бабе, пийс !
(„peace“ = мир (англ.), чете се ‘пийс’)

12 мнения по „Да спасиш живот с отварачка за консерви

 1. Много спасители на котки се навъдихте напоследък, ще взема да преотстъпя жилището си за месец – има къде 30 парцала пред входа and growing…

 2. браво, поздравления! все още има човеци, не всички са изроди. аз обичам котки и се радвам на тази история :)

 3. Страхотно! Така му треперех за това коте докато четох. Слава богу, случило на човек, на вас, и края е щастлив. Олекна ми.

 4. само котката си знае как се е навряла. Смяхх щях да падна от стола. Поздрави за Хубавата и спешна статия. И много стрийт живот на мацето. Пийс бабе пийс ХАХАХ

 5. Ей браво Сибо ! И аз Бу-Шона я изкарах от двигателя на една кола ! Зоо Партул баце : ) Ти си животинския Супер мен :) хахах СУпер , позравления

 6. гр. Варна, ул. Люляк 26 до 30. Над 30 стрийт мацета има за осиновяване. Давам бонус – пакет храна с всяка осиновена котка!

 7. Браво Сибо! Вярно, че града е пълен с котки, но на почти на всеки ще му тежи на съвестта ако не помогне на живо създание, което има нужда от помощ точно в този момент! Жалко, че някои ветеринари могат да са прекалено хора.

  За сега резултата помежду ни е 1:1, макар че ако включа и майка ми в състезанието – ще има да я гонииииим! :)

 8. браво, поздравления! все още има човеци, не всички са изроди. аз обичам котки и се радвам на тази история :)

 9. Аз съм планински спасител и никога не съм се хвалил какво съм сторил и колко съм спасил !
  Добре, че има закъсали котки за да стане някой герой…

 10. @Андрей на теб това ти е работата и е добре да знаеш това че ТРЯБВА да спасяваш, все пак от нашите данъци запалата получаваш!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *