VW ID.3 – Нещо ново от TopRentACar

Усещането е както за пръв път да караш колело – нещо различно и вълнуващо!
Дали електрическите автомобили ще се наложат на пазара, времето ще покаже.

ID.3 на Volkswagen от скоро се предлага под наем в офисите на TopRenaCar, има ги налични вече и във Варна. Бях от първите, които я взеха под наем за извънградско.

от toprentacar

Няколко думи за ID. 3.
Ускорението е удивително за кола с 200HP…залепя приятно на седалката, от 0 до 100 при мен показа 7.22, 😉 ограничението на скоростта е до 160км/ч по разбираеми причини.
Друг плюс е, че не сменяш предавки и не се губи време, само на една скорост до безкрай, а колко километра ще минеш с едно зареждане – зависи само от това колко ви е тежък кракът.
Има старт бутон (който лично аз не използвах), доста умна кола – като компютър в хибернейт режим: влизаш и всичко се включва автоматично. При наклон започва сама да си произвежда енергия от динамото в колелата. Пипаш леко спирачката и тя сама обира скоростта и пак произвежда ток. В Volkswagen ID.3 има още много хитрини…
Само не разбирам тези подлакътници в средата… Регулируеми – да, но са малко тип „междуградски автобус“. Това май е и единственият минус!
Пък ако направят батерия със заряд до 1000-1500км, то тогава нещата в света на автомобилите много ще се промени.

При пълна батерия показва пробег от 360км. С толкова заряд и средна скорост от 110км/ч може спокойно да се измине разстоянието от Варна до Велико Търново, ако пътувате за София обаче, задължително трябва да се презареди.
Във Велико Търново има няколко станции за зареждане, на безплатните, естествено, са се навъдили много лалугери (купил си кола за 70-100к и спестяваш 5лв (20-30лв на месец за градско) – просто не го разбирам!)
Безплатна зарядна станция има в Kaufland – Велико Търново, но бързият кабел е само един (на него е опашката). Препоръчвам Shell на кръговото – бързо-зарядна, но е платена.
Заредих 28KW до 100% на капацитет на батерията (общо е 58KW) за 40мин, плащането е с карта директно на станцията, още един плюс за ТопРентаКар.
С документите на колата получаваш и 2 карти, с които да си плащаш по пътя, а когато върнеш колата, сумата ти се приспада от депозита.

За да разберете къде в България (и по света) има зарядни станции, си свалете app PlugShare за iPhone & Android, вътре може да разгледате къде има бързо-зарядни станции 50KW+ в близост до вас, че с 22WK кабел нещата отиват на 4+ часа за пълно зареждане.

ID. 3 е супер тиха кола (чува се единствено звукът от гумите), стои много добре на пътя и скоростта не се усеща. Определено си струва да вземете електрическа кола под наем от TopRenaCar и да усетите бъдещето.

tablo id3vw-4 volkswagen id3vw-2 id3vw-1 id3vw-3 ID-3-Volkswagen-Shell id3vw-5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *