Наргиле

УДОБЕН НАЧИН ЗА ОТКАЗВАНЕ НА ЦИГАРИТЕ!
Наргиле & Табекс! След 20 дена само наргиле, един два пъти седмично може и след вечеря. 😉

Малко допълнителна информация по повод статията за Наргиле-то от блога на Юруков.
Видео: почистване и приготвяне на наргиле
Съвети за приготвяне на наргиле
от блога на Юруков

1. Наргиле- Да е среден размер, от месинг и да е на много части, така се чисти по-лесно.

2. Тръбата- Най важното след като си купите наргиле, е задължително да си удължите тръбата, която е във водата, поне с 2-3см (най лесно с част от химикал).

shisha
ползи:
След като тръбата е по на дълбоко филтрацията е по-голяма (дима става още по-мек) и по този начин може да се налива по-малко вода в колбата, при някои наргилета, когато се налее нормалното количество вода, при пушене тя влиза в маркуча, от което се получават вибрации и неприятно усещане.

3. Маркуч– Когато си вземате Наргиле от магазина гледайте да си го купите с най-дебелия и най-дългия маркуч!
green
ползи: По-дебел по-лесно ще дърпате и няма да ви се схващат мускулите под долната челюст ( редки случаи централната вена на челото ви ще изпъкне заплашително), за нея ще стане дума пак след малко. По-дълъг ще е далеч от вас и няма да ви подгрява дупето и ако сте повече от 2-ма няма да се налага да го местите.

4.Станиола- Препоръчвам на по мързеливите – Намерете си най дебелия!
ползи:
Когато го направите по чашката и го надупчите можете да го ползвате поне още 15-25 пъти, не се къса!

5.Тутуна :) след като съм пробвал всичко, което се продава в БГ(много са зле), препоръчвам Al Fakher от Dubai!
al fakhershisha alfakher

аромати: Класика ябълка, един добър тютюн.
Ако ще е от Al Fakher да е само червена ябълка, двойната е много силна. Кой ще ви го донесе- много българи работят в Emirates Air.

ползи: Опаковка 4 различни части: целофан, хартиена кутия, плик с цип, който е в друга пластмасова кутия, след отварянето се слага в нея за съхранение. Най-важното- винаги е много влажен, за разлика от някои други, които са сухи като агнешки дарадонки. :)
съвет 1. Ако дълго време не сте ползвали тютюна и е станал сух, смесете го с мед или глюкоза.
съвет 2. Ако ви излезе вената тризъбец на челото за 2-ри път след като сте си взели маркуч с голямо “фи” значи или сте натъпкали тютюна много или сте го направили като сладолед във фунийка с 1 топка от горе, като се слага тютюна трябва да е много рехав за да минава повече кислород.
съвет 3. Когато го слагате никога не пълнете чашката догоре, винаги да има поне 3-5мм разстояние от станиола.

6.Въглени- Кръгли, пръчки, звездички, трапци и други от сорта нямат значение ако миришат и бързо изгарят! Препоръчвам Karaca Madencilik от Турция (най-дълго тлеещият въглен). Може да бъде намерен в хипермаркети MIGROS. Ако някой ги намери другаде да пише, ще съм благодарен.
komuru

съвет 1. Когато ги палите никога не чакайте да станат целите кармаза (червени) и да са готови за коване, а не за пушене. Вадете ги когато са на 1/2 готови така ще пушите повече (но има вероятност на сутринта да ви боли малко главата, ако не ви мързи правете малки до червено и ги сменяйте по-често).

съвет 2. За да не ви става нагрилето силно,а да е благо като „цигара след секс“, частите на въглените не ги събирайте в средата на чашката а ги поставете по края. Колкото по-малки стават с времето местете ги към центъра.

1 грешно ,2 правилно, 3 уникално но не е за мързеливи.

съвет 3. За Не-мързели, счупете въглените на малки части (3 снимка по горе), така ще трябва да го зареждате 3-4 пъти по време на пушенето, но пък никога няма да подпалите тютюна и ще правите дим като перестите облаци в небето (после що комшията вика пожарната често).
съвет 4.
В някои наргилета водата е малко и не може да охлади добре дима, може да се слагат бучки лед в нея!
съвет 5.
Най-лесен начин за палене е на котлон може и керамичен, но се прецаква с времето.


Кръглите въглени които са бързо запалими са удобни за плаж или пикник.
недостатаци: Първите 10 мин имат дъх на амоняк и бързо изгарят.

Начин на пушене:
1:
Когато дърпате, задържайте го само в устата без да го вдишвате- така ще усетите аромата и после го пускайте да си ходи.
2:
Когато дърпате и го вдишате в гърдите. Този начин практикуват повече пушачите на цигари, които го правят или по навик или просто искат да ги удари чак в дванадесетопръстника. Наргилето и цигарите не си приличат. Kick-a който искате да почувствате е от катрана в цигарите, а в наргилето има само никотин и то в повечето случай е 0.05.
tar.
Това че този тютюн няма катран не го прави полезен 😉
health shisha
След като сте пушили 2 часа наргиле после няма как, пак си палвате цигарката.
3:
Димът никога не се издишва както от някоя смотана цигара под налягане. Той “Дъха”, трябва да се пуска бавно на талази като змей горянин, на който му е на свършване пропан-бутана. Пускайте го толкова бавно и плавно, че да се скриете от другите които чакат да си дръпнат – Бате дай малко!
Наргиле се пуши от един, мах от 2-ма! Когато се навържат 4-5 комара на шланга тютюна се подпалва и не става за пушене!

Наргилето (Дъха на господ) е Индийско, не Арабско както повечето си мислят.
Oще за него мисля че има във wikito.

Online магазин Hookah-Shisha.com от щатите продава над 8 вида тютюн и всичко свързано с наргилето. Има доставка и до България чрез USPS Priority Mail International & USPS Express (EMS) International.

УДОБЕН НАЧИН ЗА ОТКАЗВАНЕ НА ЦИГАРИТЕ!
Наргиле & Табекс! След 20 дена само Наргиле, един два пъти седмично може и след вечеря.

Последно ще е добре и някой от наргиле баровете да погледне инфото!
Писна ми да плащам по 10-35лв и да е тотално зле, като примерно в ЕГИПЕТ е 3лв и е уникално!
El Gouna Moods BarKite Power El Gouna
El Gouna EgyptKitePower Surfing Club


15 мнения по „Наргиле

 1. Е браво страхотна статия адски мното ти благодаря.Толкова много неща има че ще трябва да я прочета още няколко пъти.БЛАГОДАРЯ!!!

 2. Много е добра статията само искам да те попитам за слагането на въглените на 3 снимка като ги сложа така и има дупки по малко и навсякаде както е на снимката и сложим така въглена няма ли да дърпа въздух? И димът да не е гъст понеже ми стана странно видях и в 1 клип така по същия начин сложил въглените и изкарваше се 1 дърпа от 3 наргилета!

 3. Правиш много много дупчици, а за да имаш много дим от наргилето трябва да слагаш по 2-3 малки въглена (сменят се по 2-3 пъти на едно пушене, както се прави в арабските страни), ако е един голям или два големи въглена вероятността да запалиш тютюна е много голяма, а после димът става много силен и неприятен.

 4. Аз преди слагах по 4 въглена отстрани в края на чашката. И 2 по големи 2 по малки след 4-5 минути като загрее дъпрам няколко пъти и след това махам 2 та малки. Иначе за дупките ще опитам днес, както е на 3 та снимка надявам се да се получи.

 5. Да доста добре стана! Изкараваше доста дим и бързо се махаше дима за разлика от преди, с което съм доволен.

 6. Къде мога да намеря наргиле тютюн (nakhle или Ал fakhir) в България?

 7. @makram, Al Fakher може да намериш на Женският пазар в София,там има няколко магазина. Във Варна на Колхозен пазар, горната пресечка над БИЛА има арабски магазин.
  А ти от къде си?

 8. @makram пробвайте в nargilehouse.com имат много наргилета и аксесоари, мисля че и тютюни..

 9. Страхотна статия по темата наргилета, тютюн за наргиле, как се пали наргиле и т.н. Определено е много полезна и дава добри идеи. Разгледайте и нашия магазин за наргиле магазин ако желаете.

 10. Nice article regarding hookah and shisha, my favorite flavores shisha brand is AL Fakher

 11. Понеже искам да си взема наргиле може ли да ми предложиш от къде и какво да си взема.

 12. @Александър, ако си от Варна има един много добре зареден магазин на центъра срещу бившият Полски център. Карта: https://goo.gl/maps/cQTVGf2CZ912
  Избора е голям, вземи си средно наргиле и ако може да се разглобява на части, чисти се по лесно, другото няма значение. Плюс качествен тютюн, може да си поръчаш билков (много мека и приятен) от USA, мисля че още никой не го внася в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *