Храст Бугенвилия на балкона

Бугенвилия Bougainvillea на балконМалко закъснял пост, но исках да се похваля ;) с моите бугита (бугенвилия | bougainvillea) още миналият октомври месец, а не ми остана време да напиша 2 реда, затова тогава само ги снимах.
Вместо да започнат да цъфтят още от месец май, всяка година това се случва с обилен цъфтеж в края на септември и октомври. Единствената причина е липсата на достатъчно слънце, а бугенвилията иска много, много светлина – при мен това слънце е доста оскъдно и на двата балкона (този, на който са те, хем е югозападен и пак не им стига слънцето, защото има козирка), едва когато слънцето падне много ниско към края на лятото, тогава тези красиви храсти започват да цъфтят здраво. Липсата на достатъчно дневна светлина се отразява и на цвета на самите прилистници, както се вижда и на снимка първа -  прилистникът трябва да е с още по-наситен цвят и още по-тъмно червен като на тази снимка, която си направих пред един голям храст бугенвилия в Кипър.
Към края на октомври, когато времето вземе да захладява, прибирам всички цветя от балконите, а на невероятните цветове на бугенвилиите се радвам още един месец, докато окапят напълно. Силен листопад се наблюдава и при всички цитруси, в следствие на това,че са в затворено помещение (силен шок) и липсата на достатъчно слънчева светлина. Проблемът със светлината може да си го решите като си направите специално осветление за цветя.

red Bougainvillea flower Bougainvillea
балкон цветя Бугенвилия осветление за цветя

П.П
Ето каква уникална картичка с бугенвилия ми подариха. Направи я собственоръчно Te4eto, а още нейни hand-made картички може да разгледате в личният и блог „Шарени хартийки“ te4eto.blogspot.com

SocialTwist Tell-a-Friend
Публикувано в Цветя с етикети , , , , . Постоянна връзка.

6 коментара по Храст Бугенвилия на балкона

 1. da44da каза:

  Благодаря за информацията

 2. te4eto каза:

  Много са красиви!

 3. tonita каза:

  МНОГО Е КРАСИВА!ОТ КЪДЕ МОГА ДА СИ НАМЕРЯ ТОЧНО ТОЗИ ЦВЯТ?

 4. Bo каза:

  Повечето цветове ги има по нашите магазини и по време на Флора Бургас могат да се купят много красиви бугенвилии.

 5. Bo каза:

  Още една голяма, много краси и висока над 170см Бугенвилия може да видите в Мимоза Варна | Морската градина. Продава се но е много скъпа ;)

  http://www.blogmasa.com/wp-content/uploads/2012/04/bougainvillea.jpg

 6. tonita каза:

  много е красива!но ми се ще да си намеря жълта!

 7. Мария Стефанова каза:

  Здравейте, попаднах на една Ваша публикация за бугенвилиите. Има и гледам във вкъщи и съм луда за тези разкошни храсти. Миналата година бях в Австралия и видях за първи път жълти бугенвилии. Сега си търся да си посадя.
  Вие случайно да отглеждате бугенвилия в жълто? А може би ще ми дадете съвет къде да търся.
  Благодаря Ви.
  Поздрави,
  Мария Стефанова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>