Смешен кабинет!

как работят в спешна помощ

На 4.09 съседско куче напада баща ми. В резултат от неколкократните захапвания по лицето, той е със скъсана скула, перфорации по бузата и врата. Но въпросът не е за „кучетата и хората“!
Такива неща са ставали, стават и ще стават все по-често.
Въпросът е за българите и българското така наречено „здравеопазване„.
След като е закаран в „Спешно отделение„, след 30 минутно чакане (в подобно състояние), най-накрая е приет в кабинета на въздесъщите лекари.
Изненадващо или не, се оказва обаче, че те не разполагат с марли, бинтове, лейкопласт, за да направят една обикновена превръзка!
Конци за шевовете са взели „на заем“ от друг кабинет! А самите шевове са направени като дете от кръжока „Шев и кройка„.
Превръзката, която са спретнали докторчетата е тип „Полева от Първата световна„, отличаваща се с изключителна мобилност, тъй като са нямали дори лейкопласт, за да я фиксират. На всичкото това изобилие от лекарска компетентност е бил посъветван да си направи инжекция против тетаност в понеделник (07.09.)!
Явно шаманите от „Спешен кабинет“ не знаят, че такава трябва да се постави в най-кратък период и до 24 часа.
Вече става ясно мотото на здравното ни осигуряване – „Национално здравно осигуряване – дал бог живот и здраве„. Те хората са си го казали! На бог се уповавайте!
Даже малко в американски стил – In God we trust.

P.S.
Спешен кабинет, трябва в най-скоро време да се преименува в „Смешен кабинет„, защото освен лекарско нехайство и идиотизъм, там може да се намерят само много, много смешни неща!

автор: Георги Ташев

не се стискай а дай един глас!

9 мнения по „Смешен кабинет!

  1. Въпросът трябва да е хората или кучетата по улиците.
    Отглеждането на кучета по улиците НЕ Е БОЖИЕ ДЕЛО.
    И създаването на животното КУЧЕ Е ЧОВЕШКО ДЕЛО.

  2. Дълбоко съм убеден, че кучетата които нападат хора не са улични бездомни кучета. Това са дресирани кучета от хора, които са много по агресивни и зли от самите кучета. Тези кучета след като са били дресирани да станат човекоубийци с някаква цел, или успяват да избягат от своя дресьор, или са натирени от самите стопани дресьори. Озовали се на свобода, те вече правят това на което са научени. Неотдавна показаха случай, при който такива кучета буквално огризват краката на възрастна жена, след което те биват ампутирани. Такова нещо улично куче не може и не би направило. Кучетата са много по благодарни от хората. Те често биват хранени от случайни хора на улицата. Ето защо аз си мисля, че е исключително важно, да се гласува закон който да задължава всеки който има в дома си куче, то да бъде регистрирано с съответен паспорт и снимка, за да може при подобен случай, да се намери собственика на това куче и да му се потърси одговорност, за постъпката на неговото куче. Тогава собственика на такова куче, ще си помисли дали да го натири на улицата, когато това куче му стане непотребно. – Петров.

  3. Той човека си е написал че кучето е съседско…И относно това със бинтовете и „уменията“ на тези „леакри“ просто оставям без коментар… А на всичкото отгоре ако тръгнеш да им се оплакваш ще те изгонят със думите: „Като толкова знаеш, а’ре прави си го сам.“ Тъжно но факт, нашите болници станаха за пример как НЕ се лекува някой…

  4. Изпитвам срам и страх! Срам от бялата престилка, страх за хората.
    Ама, наистина ли човекът е излязал с тази „превръзка“ от някой лекарски кабинет? Кажете ми, че е колаж, шега, заблуда!

  5. Държавата е смешна, снимката си е реална.

  6. Само за сведение на автора: Като се изключи драматизма на събитието което го късае лично.Превръзката вярно е направена доста непрофесионално но шевовете могат да се правят до 4-5 час. Друг е въпроса че раните от ухапвания се избягва да се шият освен когато не са много дълбоки тъй като са с неправелни рабове и няма как да да се оформят пригледно и по тази причина трудно зарастват.

  7. Ваксината за TAP се прави до 72 час така че07.09 не е късно пък и тя не е така съществена както противобясната и статуса на кучето.А по повод смешния кабинет ЖИВЕЕМ В СМЕШНА ДЪРЖАВА ЗА ТОВА И СПЕШНАТА НИ ПОМОЩ Е СМЕШНА!!!

  8. В такива случаи трябва да се побликуват имена на заведението, на „лекарите“, иначе всяко мрънкане е БЕЗМИСЛЕНО БЪРБОРЕНЕ В КВАРТАЛНАТА КРЪЧМА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *