Е на такъв „шибан” народ, такъв „шибан” министър му трябва!


Набрулен от вейки при бури или бит с пръчки – това означава „шибан”. Това, а не онова другото означава „шибан”, според министъра без портфейл и най-върл патриот Божидар Димитров. Явно „шибания” от такива родолюбци като него народ внася друг смисъл в жаргонния израз „шибан”, и оттук – това досадно недоразумение.
И ако изходим от поговорката – Най-брулени са високите върхове – излиза, че като министър и част от най-висшата прослойка на социалния ред, той самият би трябвало да е доста „шибан”. И пак в този ред на мисли, няма да е грешно да се каже, че г-н министъра е един „шибан” министър. Защото цяла буря от негодувания се изля като от вихрушка върху него, заради неразбраното му послание. Разбира се, един „шибан народ” едва ли е в състояние да разбере позитивното послание към него. Както вече уточнихме, „шибаният министър”, направи всичко възможно за да направи „шибания” си народ малко по-горд, като го направи собственик на съставните части на св. Йоан Кръстител и с това удължи туристическия бизнес по Черноморието. Но нейсе – „шибаният народ” не разбра икономическата полза и се отнесе с „шибана” неблагодарност към благодетеля си.

автор: акче-лаар

10 мнения по „Е на такъв „шибан” народ, такъв „шибан” министър му трябва!

  1. Едно уточнение. Педал, нали не обидно – г-н министър? Защото ако е, да не ви казваме – долен ляв! Пардон ВИЕ вече не сте ляв. А какъв точно педал сте?

  2. Наистина , българския народ е бит,бит, лъган, манипулиран и въпреки всичко оцелял ,но просто не може да се зарадва на нищо, даже и истинско, все се съмнява и не му се вярва. Това е истината. Все си мисля, че това е придизвикало изкреното възмущение на Проф. Димитров. Защо толкова лоши думи, защо толкова излишна енергия в неправилна посока.
    Защо така лесно и бързо се прегръща лошото и се манифестира толкова душевна нищета. Ако цялата тази енергия с обратен знак беше мобилизиран в правилната посока, щеше повече да помогне на България.
    проф.Димитров си е голям българин, историк,писател. Защо го заподозряха,че ползва жаргон? Не сте прави , или просто имате друга гледна точка. Не случайно мъдреците са казали,че по обрулено дърво никой камъни на хвърля. Трябва да се гордеем с проф.Димитров и всичко, което е направил и прави за България. Това е лично мое мнение и никой не ангажирам с него. Ако сме по-добри, по-благородни и по-добронамерени и България ще е по уважавана и ценена, а това е много важно за децата и внуците ни. Всичко днес е в нашите ръце и сърца. Много лично щастие желая на всички българи.

  3. Даже може да кажем, че министър Божидар Димитров е „шибан педал“ – и двете думи не са обидни.

  4. Краси, изяснихме първата част от дилемата и сме на ясно с бит, манипулиран .. Всъщност за последната дума става въпрос и натам да разгърнем разговора. Аз не съм професор или по-скоро отказах да бъда.
    Но и без да съм, такива думи използвам само ако съм в много тясно, добре познато обкръжение и просто мога да си позволя жаргон или по-свободен изказ.
    Обратния знак за който говориш го слагат точно онези хора които ти наричаш ПРОФЕСОРИ.
    И защо? Аз лично съм чел книгите на ПРОФЕСОРА, но знам и за други дейности по отношение на професионалното и политическо минало.
    Относно поговорката -по обрулено дърво никой камъни на хвърля – то е защото, това дърво плод няма да изтърси, сиреч, ялово дърво!
    Има и друга такава – не хвърляй камък в рядко изпръжнение. В случая много по-подходяща.
    Относно това какво е направил професора за Българя! Да наистина какво точно е направил? Че на никой май не му е ясно, какво освен, друго да разнася тленните останки на хората и да се хвали, колко свещи биха могли да продадат поповете от разчлинения св. Еди кой си! Последното е цитат от неговите думи по БТВ.

  5. Имам чуство, че за нещо сте прав, сам за себе си, а може и изобщо. Но защо толкова жлъч към проф.Димитров? Имам чуство,че е много лично във вашия случай. Само си помислете, колко хора нищичко не са направили за авторитета на България и се радват на уважение и никой не се занимава с тях. Знаете ли аз познавам проф.Димитров от ТВ предаването му, и съм чела 2 негови книги – случайно. не съм историк, но имах прекрасен учител по история съвсем за малко. След това нямах късмет с историчките.
    Но защо толкова истерия, жлъч и ненужна енергия ? Толкова ли няма по-хубави теми? Чудя се как хората си губят времето, включително и аз в момента. Извинете ме , но знам, че нищо не мога да променя по отношение на вашата работа да пишете тези неща. Дано да е добре платена , иначе немога са си обясня , или лично отношение.
    Не вярвам Професор Димитров да използва жаргон. Това е изключено. А това,че обикновенните хора го свързват с жаргон е логично и не се учудвам никак. Когато някои каже – абе шибана работа – това означава – трудна, неприятна – бита, загубена , предварително обречена на неуспех, сложна., трудна – с една дума бита карта.
    Да ви кажа честно изобщо незнам, защо е била такава реакцията на хората – колеги , нямам идея. Знаете ли, че гърците всеки сезон карат с камиони камани на Акропола или около разкопки и за всеки камък те създават история, и туристите ги купуват и са щастливи .че са отнесли част гръцка история в родината си. А ние като шибан – бит народ даже нямаме сила да се зарадваме и приемем, че може нещо изключително хубаво да ни се случи. Аз смятам, че шибания (бит, лъган,обезверен народ) трябва да пвярва , че има и хубави неща, кпито ги заслужаваме, но вие не помагате на шибания – бит и изстрадал народ да осъзнае колко много трябва да се гордее с родината си и всичко българско.
    Много, много хубав ден и много, много успех в правилна посока. Правете хубави неща за България и само хубави думи за всеки българин. Така ще ни се случват само хубави неща! С лоши мисли и лоши постъпки ще ни се случват само лоши (шибани, бити, обречени на неуспех неща).
    Трябва да ценим интелектуалния потенциал на България , той е нужен не само на нас , но и на историята.
    Не зная точно името ви, но които и да сте ви желая много късмет и обич.
    Краси

  6. Pingback: Global Voices in English » Bulgaria: Discovery of John the Baptist’s Relics Causes Political Scandal

  7. Едно уточнение. Педал, нали не обидно – г-н министър? Защото ако е, да не ви казваме – долен ляв! Пардон ВИЕ вече не сте ляв. А какъв точно педал сте?

  8. Краси, изяснихме първата част от дилемата и сме на ясно с бит, манипулиран .. Всъщност за последната дума става въпрос и натам да разгърнем разговора. Аз не съм професор или по-скоро отказах да бъда. Но и без да съм, такива думи използвам само ако съм в много тясно, добре познато обкръжение и просто мога да си позволя жаргон или по-свободен изказ. Обратния знак за който говориш го слагат точно онези хора които ти наричаш ПРОФЕСОРИ. И защо? Аз лично съм чел книгите на ПРОФЕСОРА, но знам и за други дейности по отношение на професионалното и политическо минало. Относно поговорката -по обрулено дърво никой камъни на хвърля – то е защото, това дърво плод няма да изтърси, сиреч, ялово дърво! Има и друга такава – не хвърляй камък в рядко изпръжнение. В случая много по-подходяща. Относно това какво е направил професора за Българя! Да наистина какво точно е направил? Че на никой май не му е ясно, какво освен, друго да разнася тленните останки на хората и да се хвали, колко свещи биха могли да продадат поповете от разчлинения св. Еди кой си! Последното е цитат от неговите думи по БТВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *