Човекът с пистолета или Началник движение!

Тема добре позната на много хора. От доста време исках да напиша нещо по темата, но винаги отлагах – до деня, в който пазачите на паркинга в Бизнес Парк Варна не ми поискаха ЕГН, кръв и урина.

За 6 месеца откакто сравнително често ходя до Бизнес парка, пазачите, които са по-старички, не ми запомниха колата, при това че всеки път спирам на паркинга с табели „Visitors” (странно защо за толкова голяма сграда Б1 има само 10 места за така наречените Visitors?!). Всеки път се започва с въпросите: за колко време спирам, къде ще ходя, какво ще правя, какво съм ял вчера, днес какво съм…, не си спрял правилно – вземи да я наместиш!!!

Разбираш ли, голям наплив от visitors има!!!!!

И това се случва всеки път, даже има случаи, в които дори не излизам от колата, двигателят запален, светлини пуснати, ще се обеся с колана, и пак ми се чука на прозореца: „Вие за колко време?” Аз, естествено, не губя контрол и си изпявам всичко, даже и без насочена лампа в очите. 😉

Винаги съм се питал каква е точно работата на пазачите(охраната) в България. Не е ли просто да охраняват, а не да са „Началник движение”? В Европа охраната работи в обекта без да се набива на очи, а в повечето случаи дори не се забелязва.

Моите извинения към БГ охранителите, но …. . Например, влизам в Банка и още от вратата чувам: „Добро утро!”, завъртам се надясно и виждам мил човек с пистолет на кръста!!! Е, може ли да не му отговориш 😉 не е културно! На следващата крачка чувам: „Вие за какво сте?”. Има две опции, от които трябва да избера: „За каса” или „За банков агент”. Избирам каса и човекът с пистолета, след бърз оглед на обстановката, ми казва „Гише номер 6, при Нинка. Може да се наредите, трети сте.”. Аз кимам, защото нямам избор 😉 а и не мога да кажа, че касиерката не ми допада. Изпразвам си джобовете за поредния наем, примерно, и на излизане чувам пак от Главния диспечер в банката „Приятен ден”. Не е ли прекрасно всичко това! Аз някои замисля ли се, че охраната по принцип е отделна фирма от сорта „ВИП secure”, ЕТ „Бодигард” или „Боримечков и синове”.

Да не се обиждат всички охранители, но мисля, че работата им е да пазят, а не да са диспечери.

Има и охранители в другата крайност. Пример: клон на Булбанк, гр.Варна – пазачът чете вестници нон-стоп, вдига яко нивото на общата си култура и вместо да го удари някоя буква по главата докато се е зачел, спокойно може да му вземеш пистолета и да го почешеш зад ухото, примерно.

Но, в крайна сметка, кое ли е в ред в държавата, че да се дивя на пазача на Бизнес парка, който всеки път ми изстрелва едни и същи въпроси.

– За колко време?

– Gone in 60 seconds!

6 мнения по „Човекът с пистолета или Началник движение!

  1. Приятно е да се виждаме и да си кажем с уважение добър ден

  2. А и от него зависи какво се прави по -нататък.Благодаря.

  3. Аз в тоя бизнес парк отказвам да ходя. Освен ако не ми направят някакво невероятно бизнес предложение – за наем например от 1лв/м2… Е тогава ще ида и на тоя тъпак дето се прави на пъдар ще му навра ютията в задния ръб на панталона…

  4. И мен много ме дразнят като почнат да ми казват какво да правя при положение, че на никого не преча… Или пък като почнат да се правят на важни. Иначе защо да не чуваме “ ДОбър ден “ , “ Добро утро “ по-често … Няма нищо лошо в това.

  5. Това със зад ухото ми допадна страшно много..:))))

  6. Kato cialo si prav, no tam vsiaka firma si ima mesta za parkirane i ne moje da spresh kadeto ti padne.zatova controla e zavishen zashtoto iskat da znaiat pri koia firma otivash i dali te ochakvat.Tova s pistoleta za ohranata ot blizak rodnina li go znaesh:::::::::::::::::)))))))))))))))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *