Доживяхме първа зала за бадминтон във Варна!

Дойдоха избори и Кметът се събуди от поредният 4-годишен сън, взе лопатата и направи първа копка на залата за бадминтон и тенис на маса. Общ брой нови гласоподаватели: 1500 (друго си е да беше направил наново стадион Юри Гагарин – от футболни фенове щеше да събере колкото побира стадиона!) 😉
Наистина, имаме си Дворец на Културата и Спорта, където условията за двата спорта са идеални, но от търговски изложения не можем да се вредим за залите вече 20 години. Кметът е чул това и му станало тъжно за двата спорта, та реши да направи зала само за тях. Новата спортна зала ще е с 6 игрища за бадминтон или 20 маси за тенис. Проектът е на стойност 1 300 000лв, но сега има отпуснати само 700 000лв. – това означава, че всички ние, любители и състезатели в тези спортове, трябва силно да се молим за няколко неща:
– К.Йорданов да бъде преизбран, защото на новия може да му се доиграе пак мини-голф (залата се прави точно на мястото на голфа в спортния парк в кв.Младост);
– да бъдат намерени пари в следващите години;
– да бъде завършена залата.
– и последно – да няма същата участ, като залата за скуош – чисто нова зала, супер модерни, изцяло стъклени клетки, която още ден след откриването си преди 2 години, беше затворена. Добре, че във Варна все още няма скуош клуб, защото случката с тази вече 2 години затворена зала плаче само за Господари на Ефира, за да се разбере кой какво е намазал там. 😉

Още нещо за новата зала, което не разбирам, при това, че по проекта са работили тесни специалисти – как са измислили да съберат в едно място два толкова различни спорта, които, макар да се играят с ракети, си приличат почти колкото кърлинг и водна топка!
Волейбол и бадминтон е много по-добре като вариант, защото това с постоянното прибиране и слагане на масите за тенис или не го разбирам, или нещо не съм чул правилно. По-малко трудоемко и … за запазване на настилката на залата е в нея едновременно да се играе бадминтон и тенис на 3 корта и 10 маси, само че това вече не е зала нито за бадминтон, нито за тенис на маса. Нищо, че е доста висока.
След словата на Кмета, господин Радушев (тенис деятел и треньор) взе микрофона и каза, че тази зала я е чакал 30 години! Баща ми, Атанас Атанасов, така и не я дочака, а отдаде на бадминтона целия си живот. Аз я чакам от 25 години. При сегашните обстоятелства, има вероятност истинска зала само за бадминтон и аз да не видя преживе.


P.S.
А и какви спортове сме ние, че да искаме каквото и да било – има спортове, които са си богопомазани, ние просто ще продължим да си играем федербала и без зала.
Peace, бабо!

2 мнения по „Доживяхме първа зала за бадминтон във Варна!

  1. Браво, на кмета Йорданов! Пак я свърши като кучето на нивата. Ще прави зала за тенис на маса и бадминтон, ама друг път . . . Позира за снимка с багер, копа с лопата 5 секунди, багера за два часа изрина половината игрище за мини голф в „Младост“ и готово. Останалото да го направи някой, някъде, някога. Случайно преди някой друг народен вот. Е то такъв палячо няма. Първа копка, гръмко ура, и след 6 месеца – познай. ‘ми пак сме до там бе – до първата копка. Иначе има зала за скуош. Тоз’ фамозен за нашите ширини спорт. Стърчи гордо, хвърля сянка, има си охрана. . . . обаче „още“ не е отворена. Карай да върви, мандата де! Тук и без друго грозното е красиво, ненормалното нормално, глупостта гений, лъжата истина. Това е България, милата им татковина.

  2. Измина година и един месец! Залата е все така на 1-ва копка, а какво стана с отпуснатите 700 000лв! Бау 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *