Световно първенство по батут 2011 Варна

Ако попадате на този пост от първа страница на Google, това не е от SEO и разните им там оптимизации (идея си нямам от него), а защото както всичко българско, и това го правим много зле! Никакво отразяване на Световното по батут в медиите: ТВ, радио и Интернет (където е най-лесно)!!!
За самото СВЕТОВНО състезание по гимнастика(скокове на батут и акробатична пътека в Дворец на културата и спорта – Варна) разбирам вчера от разговор с Президента на Българска Федерация Бадминтон Д-р Пюзант Касабян, който и днес беше в залата.
Имало направени много плакати?! Живея във Варна и никъде не видях залепен плакат. Днес в нета ми отне 15 минути да намеря каквато и да била информация за това голямо събитие на световната гимнастика – всякакви резултати, но все случили се през 2010 година. Накрая намерих и програмата,която беше поместена в спортен сайт! Официалният сайт е толкова нов, че 99% от хората не го знаят, както и Google явно, но пък има Facebook (event) със 70 симпатизанти. По ТВ-то го отразяват само мощно БНТ Море(РТВЦ-Варна), повечето тв спортисти не предполагат, че има такъв канал!
Тоест –  нищо ново под българското слънце! Може да имаме много желание, но все не го правим както трябва.
А спортът е уникален и определено трябва да се гледа, 100% на живо, ако имате възможност. Гледаш как летят на височина от по 5-6 метра, правят хиляди превъртания и фигури, адреналинът ти започва леко да завира, а стомахът се е свил на топка и се молиш до края на съчетанието акробатът да остане на батута, а не да скочи до 15-ти ред в публиката за поздрави! Като изживяване на живо (т.е. Да не го гледаш от дивана пред ТВ-то със сложени на корема 1 халба бира и чиния с 5 кифтета и 2 шепи пържени картофи) мога да го класирам до спортове като мотокрос и кайтсърфинг, където, ако си достатъчно близо, може да усетиш адреналина във въздуха на 100%!

Кратко видео заснето днес в Дворец на културата и спорта.

[youtube bXaAigEGd-c nolink]

Още едно видео от световното през 2007 синхрон батут (синхронно плуване, да бе да)!!!

[youtube WBv5AJNNL1w nolink]

Утре са финалите на Световното по батут – започват в 16.00ч. и завършват в 21.00! Времето още е студено за плаж и в Морската градина не е sun-fun, вземете се с децата и булята и ходете, даже и сам – пак си струва. Седнете на първите редове – там е feeling-а. Ако сте горе в гълъбарника, по-добре гледайте Световното по дартс на ТВ-то. 😉

А за всички затруднени в тази финансова криза – ВХОД СВОБОДЕН!

Едно мнение по „Световно първенство по батут 2011 Варна

  1. thanks for your article,like your blog very much,well done

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *