„Дружба от векове за векове“ – да, бе да!

Дружба от векове за векове„!
Къде ти е дружбата, леополд-(сергей) предателю такъв!
Забихме ли 2 кола на нашите, първо братя после поробители?  Колко са 52.60м в жилищна сграда – поне 18-20 етажа !!!! Тези пилони не са повече от 20-25м всеки! Има вероятност пилоните да се мерят с това, което е и под земята!
Но тук леко се усеща как Кирил Йорданов се записа в историята  като бие с 60см Аспарухов мост –52м :) Еее, шегуваме се! Той и така и така се е подписал на всеки метър във Варна, квото и да прави ни е си го обичаме :)
Арабите си мерят …….. в километри „Burj Dubai„, ние още сме в сантиметри!
При желание, можем да пишем на плочата и 8848,60m. Така ще бием и  Еверест, еиии така за кеф!

Над входа му светел текстът: плоча пред паметника

А знаете ли че ?
Над входа на паметника му светел текстът: „Дружба от векове за векове“. Буквите на текста били от плътен бронз, всяка от тях тежала 200кг, а буквата Ж350кг. ( от МВР Варна потвърдиха, че буква „Ж“ е хванала първа пътя – не за Русия, а за третите места -медали в „игрите на добра воля“, алтернатива на игрите на Ауди с 5-те кръга)
Проектът на Паметника на Българо-съветската дружба, погълнал труд и материали, колкото за изграждането на един нов жилищен квартал( добре че ги е глътнал, че сега Варна щеше да е до Шумен – не мерси).

Авторът на проекта – Альоша Кафеджийски (в Пловдив-Альошата може да е автоскулптора, никой не знае), а сега дайте 5 лева за информацията. 😉

p.s. Да подплатим фактите казани в коментара от aKche-Laar с една снимка.
По последни данни, снощи между 1и 3 часа, знамето на европейския съюз е отлетяло в неизвестна посока.


7 мнения по „„Дружба от векове за векове“ – да, бе да!

  1. По последни данни, снощи между 1и 3 часа, знамето на европейския съюз е отлетяло в неизвестна посока. Явно ветровете които духат в България не са му понесли. Това още веднъж доказва тезата, че в България може да се развява само един флаг.
    Де що България е влязла в съюз, рано или късно от него не остава нищо по-вече от историческо недоразумение.
    За справка – бетонния мастодонт над пилоните или така наречен „Паметник на БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА“, който в момента стои като истукан „Паметник на ИДИОТИЗМА“.
    п.с. Кирито вярно ли трябва да го обичаме или просто никой мъж не може да остане безразличен към него.

  2. @aKche-Laar: Кирето няма нужда да го обичаме или да го мразим… но за съюзите си прав – де що съюзник сме имали или поробител – всинца сме ги закопали :) Нали знаеш – по почина на душите в българския казан в Ада – ха някой се е подал и останалите го потапят в супата… няма да диша я 😉

  3. Кирето, Стелянка не може да бъде нито мразен нито обичан, най-вече защото ми е безразлиен! А иначе, за съюзниците,ами те да си мислят какъв хап са лапнали. Въпреки, че за сега сме им мноого удобни! Членски внос ОК, пари в обратна посока няма. Ей, щедри са тия еврейци, опс пардон европейси!!!

  4. @aKche-Laar: Това, че простолюдието е по-голям процент от нормално мислещите хора в тази държава се доказва на всички избори. Слава богу – пенсионерите от нашите детски години вече не гласуват по … природни причини. А това, че плащаме едни пари, а не получаваме – се дължи на първото ми изречение… Простолюдието не е довело нито една държава до прогрес, всъщност – нито едно общество…

  5. Не съм сигурен,че те разбрах!? Аджеба, кой или кои са продтолюдието?

  6. @aKche-Laar: Всичкото народ дето ходи на работа кат кон с капаци, жули домашняка вечер и мрънка срещу управниците, но дойде ли време за решителен отпор си казва „А, то това не е за мен“ и продължава да жули домашняка и да рупа турски домати мрънкайки, че са като дъвка. Всъщност – всички хора, които нито гласуват нито са социално и обществено отговорни. Същите тия дето си хвърлят фаса от колата, същите тия дето наритват казаните, потрошават кошчетата и после реват, че кмета не прави нищо. Същите тия, дето не разбират, че всичко това излиза пряко от техния джоб…

    Отговорих ли ти или да идвам с перхидрола?

  7. Май си прав. Давай перхидрола! Въпреки, че и аз като теб няма каде да го наложа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *