Помогни на хората от село Бисер като споделиш!

Вчера всички видяхме какво се случи в село Бисер и за пръв път национална телевизия да реагира толкова бързо с дарителска кампания с смс-и.
Вместо да споделяте и лайквате разни съмнителни каузи със снимки на деца, болни от рак, насилени или убити, с които някой тотален ИДИОТ с група във Facebook по всякакъв начин се стреми да си натрупа бързо фенове, а после да ви залива с помийна реклама, дайте по един Like тук. Така всеки има възможност да сподели това в социалните мрежи и много от нас може да изпратят sms на номер 17777 с текст DMS BEDSTVIE или за Българският Червен кръст на номер 1255 (трите мобилни оператора).


Снимка: sakarnews.info

Това е нещо реално и наистина с един Like или  sms 1.20 лв може да помогнете на хората от село Бисер в тази тежка зима!!!

(ако си на топло и 1.20лв ти се виждат много, поне го сподели!)

63 мнения по „Помогни на хората от село Бисер като споделиш!

  1. КЪМ 16:00ч. на 07.02.2012 БРОЯТ НА ДАРИТЕЛСКИТЕ SMS Е 25 480.
    Всеки може да се включи и да станат поне 250 000!

  2. Още един номер на който може да пратиш смс!
    Днес Българският Червен кръст съвместно с трите мобилни оператора активираха кратък номер 1255 за дарения чрез SMS за пострадалите от наводненията. Стойността на всяко дарение е 1.20 лв. с ДДС.

  3. Не съм много сигурен за тия sms-си! Да си кажа честно чак ми писна от тях! Не само, че парите от тях не отиват по предназначение, ами и взаимстваме функцията на „държавата“, която хрантутим. А от институциите помощ никаква! Смея да го кажа от първа ръка! Не само че не дават пари за ремонт за хидро съоръженията, дори напротив разказват ти фамилията от документи и бюрокрация! И накрая какво се получава – отново безсмислени sms-си, когато сумата от тях многократно би могла да покрие ремонта на съоръженията, но не и да върне жертвите и щетите! Както винаги след дъжд – качулка!

  4. prav si bace edin leve netrqbva da se pra6ta6 na teq mo6enici vera nikumu kamoli na men si

  5. A ako chovek iska da napravi darenie ot chujbina, na koi nomer da izprati sms?

  6. NEKA POMOGNEM NA HORATA NUJDAE6TI SE OT NAS NEKA BADEM BALGARI NEKA SME HORA A NE 4UDOVI6TA NEKA VSEKI DA POMOGNE S KAKVOTO MOJE POMOGNETE NEKA HORATA SE 4USTVAT PODKREPENI NEKA BADEM SAPRE4ASTNI NA TEZI HORA ZA6TOTO ZAMISLETE SE 4E MOJE I NA NAS DA SE SLU4I TOGAVA KAK 6TE SE PO4USTVATE

  7. tova selo e prokalnato selo.kakto i horata tam vsi4ji sa zavijlivi edin na drug se zavijdat koi imal pari koi niamal miasat 4akali.hele ima edin uri i groba niama dago nahrani.dai boje e6te 10 valni da 4ukne tova selo 4e da dago niama hi4 dagi……

  8. @akcheilaar Прав си, нормално е 50% да оттекат по каналите в разни малки джобни язовири, все пак сме в България, но и 50% да стигнат до хората в нужда е пак добре.

  9. НЕ ПРИЕМАМ НАГЛОСТТА ДА СЕ ПЕЧЕЛИ КАТО СЕ НАЧИСЛЯВА ДДС НА СМС-те КОЙТО СЕ ИЗПРАЩАТ ЗА ТАКИВА КАУЗИ.ДЪРЖАВАТА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЗАПЪЛВА ДУПКИ В ХАЗНАТА ОТ КОЯТО СА ОТКРАДНАЛИ ПАРИ И ПО ТОЗИ НАЧИН ПРИКРИВАТ СЛЕДИТЕ СИ.СРАМОТА ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ.ОТ МЪКАТА НА ХОРАТА ЛИ КРАДЕТЕ.

  10. @reyhan как може да говориш така? Да има и завистливи хора, вярно е, но има стотици „нормални“ в това село. Рода на майка ми е от там, сега бабите ми живеят там. Като малка всяко лято прекарвах там, познавам много хора и те са си напълно нормални и винаги се подкрепят. Това което им се случи е ужасно. А ти какво правиш в момента? Кълнеш злочестите хора, които нямат грам вина за станалото. Аз съм потресена от думите ти. Не знам какъв трябва да си, за да пожелаваш нещо такова на който и да е.. замисли се малко. А ако ти се случи на теб ? Не ти го пожелавам.. Дано скоро нещата в „извора на белоногата“ (с.Бисер) се оправят !!!

  11. iskam da pomogna na horata no sam v 4ujbina kak moje da stane tova daite nqkakva smetka .a vsi4ki gluposti koito pi6e nqkoi za prokalnato selo samo edno 6te kaja dano se slu4i na tiq hora tova ne6to 4e da vidim kakvo 6te kaje togava.zlibata 4ove6ka e problema i tq pre4i na naroda ni.

  12. Уникредит Булбанк
    IBAN BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07
    BIC UNCRBGSF
    Бенефициент на сметката: ФПББ (Фондация „Помощ за благотворителността в България“)

  13. аз затова написах своя коментар.. просто съм потресена от написаното..
    Уникредит Булбанк
    IBAN BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07
    BIC UNCRBGSF
    Бенефициент на сметката е ФПББ – Фондация „Помощ за благотворителността в България“
    това са дарителските сметки :)

  14. gorkite xora … kakwito i da sa nikoi ne zaslyjawa da ymre kato kuche … apak i koi wi kara da prashtate SMS , ne e zadaljitelno … Towa e weche do sawestta na choweka 😉 Koito moje da pomaga na gorkite xora ..

  15. NAMIRAM S V USA BIH ISKALA DA POMOGNA NO DALI TOVA S SMS E RALNO I ZA NAS
    NO IMAM BLIZKI V BG
    MOJE BI 6TE NAKARAM TQH DA POMOGNAT O BOJE POMOGNI NA MOITE SANARODNICI

  16. Ако някой наистина има възможност и иска да помогне нека натовари каквото желае да дари и да отиде на място. Не се хващайте на тези стари номера със sms – законно половината сума отива за оператора а останалата част незнайно къде. Другия номер с фондациите също е игран толкова много че вече самата дума фондация стана синоним на далавера.
    Ако искате да помогнете отидете на място за да сте сигурни че давате каквото трябва точно на когото трябва иначе мошеници дал бог. GSM оператори и фондации също.

  17. Аз пускам само СМС-и , а ако и с тези пари се злоупотреби какво правим!

  18. ПРОСТО БЪДЕТЕ ХОРА, ИЗПРАТЕТЕ НЯКОЙ ДРУГ СМС, ЗА СОБСТВЕНО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ, ЧЕ СТЕ ПОМОГНАЛИ. КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ОТ СМС-ИТЕ, ДАЛИ Е РЕАЛНА ПОМОЩТА НИ, ТОВА НЯМА КАК ДА ЗНАЕМ. С ЛЕВ БЕЗ ЛЕВ ВСЕ ТАЯ. НЕКА СИ НАПРАВИМ ЧОВЕЩИНАТА,А АКО НЯКОЙ ЗЛОУПОТРЕБЯВА – ТОЙ ДА МУ МИСЛИ!!! БЪДЕТЕ ДОБРИ И ОТЗИВЧИВИ,НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН СРЕЩУ НЕЩАСТИЯ!

  19. а от чужбина как се изпраща?????Има много българи в чужбина,които бихме искали да помогнем с 1.20 !

  20. Трагедията е голяма. Няма смисъл да се дискутира кой колко взема от смс-ите, или банковите преводи. За 1 ден няма да оправим света! Пускам си смс-и винаги с остатъчната надежда да помогна на този в нужда.
    Защото никой не е по- силен от природата! Това е факт. Но има един термин превантивност. Има органи, които трябва да следят за НЕслучването на подобни неща. Не зависи от всички нас нивото на язовирите да е в рамка, нали? Късането на язовирна стена не е бедствие. Земетресение, ураган, цунами – това са бедствия.
    Единственото бедствие при нас е безхаберието. Безхаберие и после – национален траур!

  21. Зравейте,аз искам да попитам това със постването на информацията ще помогне ли поне малко на хората :( нали не е някаква лъжа…..

  22. Ей заради такива случки в по-напредналите държави са измислили застраховането. Плащаш си застраховката всяка година и ако случайно се случи събитие – имаш някаква сигурност. В България верно ще се изроди и това нещо, но все пак е решение.
    Що се отнася до ДДС-то за дарителските СМС-и – нали ако се направи изключение – после не можеш да спреш измамниците търсещи „дарения“ без ДДС?

  23. Е сега наистина се ядосах. АБЕ РЕЙХАН ЛИ СИ НАПИКАН СИ ЛИ! КОЙ СИ ТИ, ЧЕ ДА ГОВОРИШ ТАКА ЗА ЗЛОЩАСТНИТЕ ХОРИЦА. щОМ СЕЛОТО Е ПРОКЪЛНАТО, ТИ ЗАЩО ГО КЪЛНЕШ! ИЛИ ЗЛОБАТА ТИ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА А ПРОСТОТИЯТА БЕЗГРАНИЧНА, ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ПОБЕРЕШ В КОЖАТА СИ И ТАКА СЕ ИЗПРАЗВАШ.
    ДО СЕГА НЕ СЪМ СЕ ВКЛЮЧВАЛА В ПОДОБНИ КОМЕНТАРИ, НО ТОЗИ ПЪТ………..
    ИМАЙ ПРЕДВИД ЧЕ….БИВОЛА КОГАТО РОВИ, ХВЪРЛЯ ПРЪСТТА НА ГЪРБА СИ…АМА ТИ НЯМА КЯК ДА МЕ РАЗБЕРЕШ ЗАЩОТО ОБЗАВЕЖДАНЕТО ТИ НА ГОРНИЯ ЕТАЖ ХИЧ ГО НЯМА…ПРОСТАК!!!
    ЧЕ И НЕГРАМОТЕН.

  24. @Steliyan Застраховането не е по-различно от всичко друго в България, все ще намерят вратичка в договора и пак няма да платят нито един лев. След случката с Армеец вече не си застраховам колата.

  25. 1 hlqb struva 1 lev ne e mnogo. neka da im pomognem vmesto da si har4ite parite za gluposti
    tova sa samo 1,20 lv. neka im pomognem

  26. Просто изпрати! Ако можеш нещо повече, направи го!

  27. 800 са жителите на село Бисер, храна и вода вече имат за много време. Проблем ще е да им се вдигнат къщите на ново. Дано държавата ката ГЛАВЕН виновник за тази трагедия в село Бисер намери достатъчно пари за нови къщи!

  28. И аз изпратих смс. Ако е лъжа или измама- тяхна да е, но се надявам поне хората да са добре.
    Природа…

  29. Изпратих смс, разбира се, хората са останали без домовете се, трябва да си дебелокожо за да не ти пука. Искам аз обаче да попитам – кой идиот е съставил текста на кампанията? И от къде на къде другите – изнасилените и раково болните ще са по- малко нуждаещи се? Защо техните нужди, тяхното нещастие се омаловажава по такъв шибан начин? После се огледах – да бе, в България сме. Ето защо!

  30. Omrazna ni ot tezi SMS-i,zasho u4ime ministrite po tozi na4i ve4no sami da se spravqme.
    Neka te da pomognat na bedstvashite hora!

  31. reyhan, що не се гръмнеш, изрод. Аз пратих смс и ще преведа сума по сметката, а такива като тебе далеч няма да стигнат. Да те залеят ………

  32. qzovira mojeda e 4asten a ne d1rjaven , togava d1rjavata idva malko v strani . no trqbva da reagirat ot slujbite za bedstviqi avarii .nqma da stane oba4e nishto .parite za sms-i otivat v djobovete na nqkoi , a tezi horica shte se razsipqt tam . i nikoi nqma da gi pogledne . tova shte stane

  33. Голяма трагедия, най-лошото е че с толкова невинни жертви…..Лека им пръст, най-искрени съболезнования на близките им…
    Дано държавата реагира по възможно най-адекватния начин за подпомагането на пострадалите, с всички възможни средства и начини, както и да направи необходимото за предотвратяване на подобни трагични бедствия за в бъдеще !
    А ние, които киснем пред компютрите по цял ден на топло, имаме само бегла представа от медиите за ада, който е там.
    Апелирам към всички – да пратим по някой и друг смс, нищо не ни коства ! Да бъдем съпричастни поне малко към трагедията, сполетяла нашите сънародници !!!

  34. Spestete si gnevnite komentari i pomeslete trezvo ,4e moje da se sly4i i na vas i va6ite semeistva saglasna sam ,4e nqmate vqra v mobilnite si operatori i vmesto da klevetite pomeslete kakvo moje da napravite za da stignat tezi sredsva do xorata.Nima darjavata ni se sastoi ot depytati,operatori ili prezident? Varnete se na na6eto sa6estvyvane koeto e pove4e ot 1 300godini i pro4etete dobre za xan Krym za kakvo e sabiral sinovete si i kakav savet im e dal.Za sajalenie spotenosta pri nas ve4e ne sa6estvyva zatova sme na tova polojenie ,za6oto vseki edin ot nas si kazva (za6o da sam az ili kakvo tolkova nali ne e pri nas) no vse pak tova selce nima ne e v pridelite na bg ,vmesto da se gnevite pomislete kakvo da napravite.A kolkoto do mobilnite operatori 6e gi pomolq danapravqt taka ,4e dryg se molqt za pomo6 kam svoite klienti da ne zloypotrebqvat sas sabranite sredstva ,a da otidat po prednazna4enie do poslednata stotinka .Ni6o drygo ne ostava molete se BOG DA PAZI BALGARIQ ot prirodni betstviq.
    .

  35. И аз изпратих смс…. надявам се поне този 1 лв да отиде там, за където е предвиден, ясно че 20те стотинки я в запушване на дупки в хазната, я в запушване на дупки на нечий джоб отиват…Искрено се надявам всичко това да не е една показност и лицемерна солидарност и хилядите смси, които хората пускат да са в помощ на горките пострадали, защото ако отиват в полза на определени хора много жалко и грозно за държавата ни…. А ти Рейхан ли си, Мейхан ли си не знам… ама първо се научи да говориш и пишеш на български и тогава давай мнения… Толкова грозно изказване, а дори и да има нещо вярно, нима който и да е човек заслужава такова нещастие? Думи нямам просто… точно това изказване ме провокира да пиша тук. И за пореден път се убеждавам, че това Българите сме страшен народ…. винаги се намират такива злобни душици, които намират повод да си изливат пумията дори и в такъв тежък момент и по такъв нещастен повод!!!! Дано добрите хора са повече и успеем да помогнем на тия хорица и на повече такива, които се нуждаят от солидарност и подкрепа!!!

  36. ZA6TO PO TELEVIZIATA DAVAT DRUG NOMER ZA SMS A TUK E DRUG VIE STE IZMAMNICI ZASRAMETE SE

  37. Който е разбрал на кой адрес в София се събират дрехи и други неща за с. Бисер, моля да ми пише в АБВ.
    Мислех да пратя по пощата колети, но се оказа, че няма да успея така.
    Моля, насочете ме!
    Ина

  38. По повод на коментара ми в 21.05…
    Реших, че мейлът ми ще излезе в коментара, но явно греша!
    Мейлът ми е marzag@abv.bg
    Моля, пратете ми адрес!

  39. Abe,xora ot chujbina kak prashtash sms,ve4e nqkolko 4oveka pitat i nikakav otgovor…help

  40. ей, reyhan, мръсен турчин! иди да кълнеш в „майчината“ ти държава турция! мръсник долен гнусен!!! ще ти извия врата ако те знам кой си

  41. Toku-6to izpratix edno syob6tenie ot Ispania,nadqvam se 4e mojem da syberem pari za gorkite xora i da im pomognem!

  42. @Hristo Телефоните са взети точно от БНТ и БТВ. СМС на номер 17777 с текст DMS BEDSTVIE или за Българският Червен кръст на номер 1255. Ако ти знаеш друг номер сподели го тук.

  43. Това е за всички, които още не са се решили да помогнат на пострадалите от с. Бисер. А ако някой злоупотребява с парите ни, и с чуждото нещастие, нека Бог го съди, не ние. Нека за нас да е важна помощта ,която можем да дадем,защото нея не я даваме ние, а Бог чрез нас.
    Това есе е от четвъртата ми книга „Нестинарка“
    Смятам, че е винаги ще е актуално когато става дума за милосърдие и се надявам да провокира повече хора към това.

    МИЛОСТ ОТ СЪРЦЕ

    В една от многобройните си беседи Учителят Петър Дънов пояснява, че не е милост да подариш на брата си палто, ако той има нужда от хляб.
    Според Тълковния речник Милосърдието е “готовност да се окаже помощ на нуждае-щите се или да се опрости наказание на виновни ”; “състрадание, съжаление за чуждото не-щастие”.
    Много хора се сещат обаче едва по празниците за изоставените, сираците и за самот-ните и бездомни хора. Ако въобще се сетят.
    Но тези хора, приятели, ги има не само по празниците. Те съществуват и през лятото; и през зимата.. .
    А колко личности се пишат активи като започнат да шумят около себе си, представя-йки се за милосърдни.
    Но дали тази милост иде от сърцето…
    Самата думичка говори за себе си. Милосърдие… Милост от сърце.
    А много люде днес изкривиха значението й.
    Вижте само по Коледа и по Нова година как в името Христово буквално плъзват по улиците и по къщите на хората, наред с истинските, всякакви представители на мними фон-дации и прочее. И на всяка крачка те гледат в ръцете и те изнудват.
    Но това не е милосърдие!
    Понякога ще ги отминеш ту безразличен, ту гневен и ядосан… А после ще те укорява съвестта, ами ако наистина чрез този или онзи си могъл да помогнеш на някое нуждаещо се човешко същество…
    Но тези разчитат именно на това, за да ви свалят ризата от гърба.
    Наблюдавайки, а понякога и неволно участвайки в този обществен театър, аз често се питам дали горките деца (особено малките) въобще подозират с каква жестокост, алчност и безсрамие тези лицемерни хора си служат с тяхното нещастие.
    А жестоката истина, приятели, е много простичка. Тези, които наистина се нуждаят, никога не са излезли на улицата да просят. Ще ги забележите навярно “децата на Гаврош” как мълчаливо и тъжно се взират в богатите бляскави витрини.
    Затова, когато искаш помощ не бъди лицемер; а когато я даваш, не трябва да е насила или да е плод на егото ти, с цел да се похвалиш с това. Лявата ръка да не знае какво прави дя-сната. Така ни учи Христос. Ако обаче не си искрен , по- добре не давай нищо и бъди честен, поне пред себе си. Защото в противен случай, по законите на природата, твоят подарък ос-тава непожелан от никого.
    Макар че не е нужно да дадеш много, за да зарадваш и стоплиш човешкото сърце. По-някога е нужна една прегръдка само, една топла дума. Защото тя определено струва повече от всичките материални богатства на света, с които обикновено обсипваш човека до себе си, за да подкупиш съвестта си . И може би точно в този момент той да е имал нужда само от нашата обич, състрадание и подкрепа, за да продължи пътя си напред с вяра и надежда в До-брото.
    В крайна сметка ако даваш давай със сърце, а не с ръце. Защото казано е, “милост от сърце”, а не “милост от его.”

  44. За всички, които още не са се решили да помогнат на пострадалите от с. Бисер. А ако някой злоупотребява с парите ни, и с чуждото нещастие, нека Бог го съди, не ние. Нека за нас да е важна помощта ,която можем да дадем,защото нея не я даваме ние, а Бог чрез нас.

  45. interesno e 4e kazvate 4e nomer 1255 e aktiven v4era ve4erta pratix sms koito mi varnaha 4e nomera e nevaliden .nemoga s koi znae kolko da pomogna,no iskax pone edin sms da pusna iskamda znam nomer koito e siguren 4e kato pratq 6te e za horata ot bedstva6tite raioni

  46. nico parisa za horata tam deto im davat iskam da pomogna no cte gi vzemat drugi ane tezi postpadali hora

  47. @valentina пробвай този номер 17777 с текст DMS BEDSTVIE, пратих няколко смс-а работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *